Ο Θεοχάρης Θεοχάρης έλαβε το διδακτορικό του στα γραφικά και την παράλληλη επεξεργασία από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1988. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως μεταδιδάκτορας ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Cambridge και ως σύμβουλος στην Andersen Consulting. Από το 1993 είναι διαδοχικά επίκουρος, αναπληρωτής και τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2007 είναι επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Houston. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στα πεδία των γραφικών, της οπτικοποίησης και της μηχανικής όρασης και πιο συγκεκριμένα στην βιομετρία, στην ανάκτηση 3Δ αντικειμένων, στην οπτικοποίηση για την αρχαιολογία και την ιατρική, στους γεωμετρικούς αλγορίθμους και στην 3Δ ανακατασκευή.

Προσωπική ιστοσελίδα: http://graphics.di.uoa.gr/people/cv_theoharis.html

Ο Γεώργιος Παπαϊωάννου έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996 και διδακτορικό δίπλωμα πάνω σε τρισδιάστατα γραφικά και ανάλυση μορφών από το ίδιο Tμήμα το 2001. Έχει εργαστεί ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης σε πολλά ερευνητικά έργα και από το 2002 μέχρι το 2007 ήταν μηχανικός συστημάτων εικονικής πραγματικότητας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Από το 2002 και μετά, διδάσκει θεμελιώδη και προχωρημένα γραφικά υπολογιστών, προγραμματισμό και επικοινωνία ανθρώπου – υπολογιστή σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Από το 2006 έως το 2010 εργάστηκε στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη βαθμίδα του Λέκτορα, ενώ από το 2010 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο Tμήμα. Η ερευνητική δραστηριότητα του κ. Παπαϊωάννου άπτεται των περιοχών των τριδιάστατων γραφικών πραγματικού χρόνου, των φωτορεαλιστικών αλγορίθμων απεικόνισης, της εικονικής πραγματικότητας και της ανάλυσης τρισδιάστατων δεδομένων. Είναι μέλος των επιστημονικών κοινοτήτων ACM, ACM SIGGRAPH και EUROGRAPHICS, επιστημονικός υπεύθυνος πολλών ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων, ενώ έχει διατελέσει κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Προσωπική ιστοσελίδα: http://graphics.cs.aueb.gr/users/gepap/
Ιστοσελίδα της ομάδας γραφικών του ΟΠΑ: http://graphics.cs.aueb.gr/

Ο Νίκος Πλατής είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και συνεργάτης ερευνητής του Εργαστηρίου Γραφικών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Πληροφορική και πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και MSc in Information Technology από το University College London. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα γραφικών, οπτικοποίησης, προγραμματισμού και πολυμέσων από το 2000. Επίσης διαθέτει εκτενή εμπειρία ως μηχανικός λογισμικού, έχοντας εργαστεί τόσο σε ερευνητικά όσο και σε εμπορικά έργα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται σε τεχνικές πολλαπλών αναλύσεων και απλοποίησης για τριδιάστατα γραφικά και οπτικοποίηση δεδομένων.

Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.uop.gr/~nplatis/

Ο Νικόλαος Μ. Πατρικαλάκης κατέχει την έδρα Μηχανολογίας Kawasaki στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του MIT. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: σχεδίαση με υπολογιστή (CAD), γεωμετρική μοντελοποίηση, γραφικά υπολογιστών και οπτικοποίηση, ρομποτική και κατανεμημένα συστήματα πληροφοριών. Είναι μέλος των ACM, ASME, CGS, IEEE, ISOPE, SIAM, SNAME και TCG, και είναι εκδότης, συνεκδότης ή μέλος της συντακτικής επιτροπής πέντε διεθνών επιστημονικών περιοδικών (CAD, JCISE, IJSM, TVC, GMOD). Διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής προγράμματος του συνεδρίου CGI '91, συμμετείχε στο προεδρείο της επιτροπής προγράμματος των συνεδρίων CGI '98, Pacific Graphics '98, ACM Solid Modeling Symposium 2002, συμμετείχε στο προεδρείο του ACM Solid Modeling Symposium 2004, και ήταν πρόεδρος του 2005 Convention on Shapes and Solids (ACM SPM'05 και SMI'05).

Προσωπική ιστοσελίδα: http://meche.mit.edu/people/faculty/index.html?id=67